• Tlf: 55 18 09 00 | Epost: post@lys-huset.no | Åpningstider: 10-19 (16) .

Inspirasjon og råd
I de senere årene har det skjedd en rivende utvikling i belysningsbransjen både når det gjelder design og lyskilder.

LYSKILDER

Valg av lyskilder synes mange har blitt vanskeligere etter at LED-pærene kom på markedet, og mange er usikker på hvilken pære man skal velge. Vi kan tilby et stort utvalg av LED-pærer som erstatter de aller fleste tradisjonelle lyskildene.

Når man skal velge lyskilde er det flere momenter man må ta stilling til:

 • Lyspærens fasong. Avhenger av hvilken lampe pæren skal brukes i.
 • Ønsker man en klar eller en opalhvit pære. Avhenger ofte om pæren er synlig eller ikke
 • Lysstyrke. Lysstyrke måles i lumen. En tradisjonell glødelampe på 60w gav en lysstyrke på ca 700 lumen
 • Lysfarge. Lysets fargetemperatur måles i Kelvin. Jo høyere Kelvin-verdi, jo kaldere er lyset.
 • Fargegjengivelse. Måles i Ra-indeks. For å gi god fargegjengivelse bør Ra-indeksen være over 80.
 • Skal lyset kunne dimmes? Ikke alle lyspærer kan dimmes. Emballasjen er merket dersom pæren er dimbar. Det er også viktig å merke seg at ikke alle dimmere fungerer mot LED-pærer. Spør betjeningen om råd.
 • Lysspredning. Spesielt når det gjelder spot-pærer er det ulike ønsker når det gjelder spredning av lyset. Vi har pærer med ulik spredning.

LED-teknologien gir store fordeler i forhold til tradisjonelle lyskilder:

 • Energieffektive lyskilder (man sparer ca. 85%energi i forhold til tradisjonelle glødelamper).
 • Lang levetid (10-20 ganger levetiden på glødelamper).
 • Avgir liten varme
 • Inneholder ikke kvikksølv eller andre tungmetaller.
 • Tenner umiddelbart
 • Tåler kulde

I butikken har vi utstilt de fleste lyskildene slik at du kan se hvilke pærer som passer til ditt behov.
Ønsker du mer informasjon om tilgjengelige lyskilder se startrading.se , unison.se eller philips.no

INTERIØRBELYSNING

Når det gjelder interiørbelysning kan vi tilby et stort utvalg av lamper til alle rom. Vi har lamper som passer inn både i tradisjonelle og moderne hjem.

Taklamper

Vi har alt fra takplafonder, takpendler, større takkroner, vinduspendler og spot-skinner/rondeller. Spesielt er vi stolt av vårt store utvalg i krystall-lamper.

Utvalget av taklamper med integrert LED øker stadig, men vi kan også tilby et stort utvalg med tradisjonelle holdere for lyspærer med skrusokkel. Husk å spørre betjeningen om mulighet for dimming (Ikke alle lyskilder kan dimmes).

Gulvlamper

Også blant gulvlamper har det skjedd en rivende utvikling de siste årene.

De kjente «uplight» lampene kommer nå i stor grad med LED lyskilder. Dette medfører et vesentlig lavere energiforbruk i tillegg til at lampene avgir lite varme. Gulv leselamper leveres i all hovedsak med integrert LED. Dette medfører at en slipper den intense varmen når en sitter i «godstolen»

Bord/vegglamper

Stort utvalg i små og store bord- og vegglamper med glass, krystall eller med stoffskjermer. Mange modeller leveres med integrert LED og/eller dimming. Dette er spesielt hensiktsmessig pga lav varmeutvikling ved sengen eller i rom der lyset står mye på, f.eks i gang o.l.

Rikholdig utvalg i spot-lamper for veggmontering med og uten dimmer, nattbordlamper og lupelamper.

Skjermer

Vi har kanskje byens beste utvalg i skjermer helt fra små lampettskjermer til store gulvlampeskjermer. NB! Vi har skjermer til gamle reflektorlamper.

Baderomslamper

Hos oss finner du mange typer baderomslamper. Takbeslag, spot lamper, enkle- og doble vegglamper, speil/skapbelysning, lysrørarmaturer og innfelt takspot. Mange baderomslamper leveres nå med integrert LED.

Interiør / gaveartikler

Vi har også endel interiør- og gaveartikler som lampebord, stormlykter og lysestaker. Utvalget vil variere etter sesong.

UTELYS

Utelys brukes i dag i større og større grad for å skape miljø på husveggen og rundt i hagen. Mange nye produkter er kommet til de siste årene. God planlegging er nøkkelen til et godt resultat.

Strømbesparende LED-lamper er et meget aktuelt alternativ. Styring med fotocellebryter eller bevegelses-sensor anbefales. Et godt alternativ kan også være lyspærer med innebygget lyssensor / bevegelsessensor.

OVNER

Vi forhandler ADAX ovner. Vi lagerfører Adax sine standard panelovner og lister med elektronisk termostat samt endel gulvovner. Den elegante serien Neo Basic er utstilt og lagerføres i butikken. Disse leveres med nattsenking. Se det store utvalget på: https://adax.no/